Kanjon Nevidio predstavlja najatraktivniju turističku ponudu opštine Šavnik. ,,Neviđbog“ je naziv koji koriste stanovnici ovog živopisnog kraja, jer se rijeka Komarnica odjednom gubi u duboko uklesani ulaz i za oko postaje nevidljiva...

 Smješten na južnim obroncima planine Durmitor, neobičnog izgleda, oduvjek je bio interesantan i privlačio pažnju. Avgusta 1965. članovi P.S.D. ,,Javorak“ iz Nikšića su prvi uspješno prošli kroz kanjon i tako je Nevidio postao poslednji osvojeni kanjon u Evropi.

Okolina ulaza kanjona je okarakterisana od strane mnogih posjetioca, kao najljepši kraj u Crnoj Gori, uz dva Pošćenska jezera, periodični vodopad Skakavicu, kao i okolne živopisne pejzaže.

Oblikovan od snažnih i čudnovatih stijena, sa širinom prolaza od oko pola metra na pojedinim mjestima, a visine oko 400 m zasigurno pruža jak adrenalinski osjećaj i doživljaj koji se dugo pamti.

Kanjon Nevidio iako otkriven, za mnoge će ostati nedodirljiv, a njegove kamene gromade čuvaće jedno od najljepših umjetničkih djela prirode ovog podneblja...

Prolazak kanjonom Nevidio ne zahtije posebnu fizičku spremnost, ali se ne preporučuje bez vodiča!

„Nekoga može zaplašiti, nekoga zadiviti, ali nikoga ne ostavlja ravnodušnim“

Zaljubljenici prirode i divljih ljepota, doživite jedinstveni osjećaj prolaska kanjonom NEVIDIO.