Predstavljanje Šavnika u Zagrebu – Lučindanski susreti 2017

with Nema komentara

Nastavljajući tradiciju obilježavanja Lučindana, Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore ,, Montenegro“ Zagreb i ove godine u Zagrebu su održani Lučindanski susreti i to 19. put za redom, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba.

 

Grad gost u Zagrebu bila je opština Šavnik, gdje se na prigodan način predstavila svojim prirodnim ljepotama i potencijalima, kao i turističkom ponudom i kulturno-istorijskim nasljeđem.

Delegacija opštine Šavnik na čelu sa predsjednikom Mijomirom Vujačićem razgovarala je ovom prilikom sa gradonačelnikom grada Zagreba, Milanom Bandićem. Gradonačelnik je rekao da Crnogorci u Zagrebu imaju punu podršku lokalne uprave i istakao je zadovoljstvo što je upravo  Šavnik grad gost ovogodišnje manifestacije ,,Lučindanski susreti 2017.“

Glavna manifestacija koja je održana 28.10.2017.godine u Studentskom centru u Zagrebu okupila je značajan broj gostiju, koji su sa velikim interesovanjem degustirali autohtone proizvode sa teritorije Šavnika, i kroz promo materijal se bliže upoznali sa njegovim specifičnostima, ljepotama i potencijalima.

Nakon obraćanja Predsjednika Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, Danila Ivezića, Predsjednika naše opštine Mijomira Vujačića, kao i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, upriličen je koncert ,,Biseri narodnog melosa Crne Gore“ , a potom koktel uz bogatu crnogorsku trpezu.

Delegacija opštine Šavnik ističe da je Šavnik u gradu Zagrebu predstavljen domaćinski, kako mu i dolikuje.  Pogotovo nas raduje činjenica što je ostvaren kontakt i saradnja između predstavnika dvije opštine, pa se nadamo i nekom uspješnom zajedničkom projektu u budućnosti.